Той окачестви също така като тъжен ден за всички решението

...
 Той окачестви също така като тъжен ден за всички решението
Коментари Харесай

Полша може да опита да излезе от Европейския съюз, предупреди Доналд Туск

 Той окачестви също по този начин като " печален ден за всички " решението на Брюксел да задейства Член 7 от Договора на Европейски Съюз поради " систематичните закани "
Настоящото държавно управление на Полша може да направи опит да извади страната от Европейски Съюз, в случай че й бъдат спрени еврофондовете. Това разяснява ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, някогашен министър председател на Полша, в изявление пред Tygodnik Powszechny.

Правителството във Варшава има спорове с Европейски Съюз по няколко тематики, най-много във връзка с противоречивите промени в правосъдната система. Това принуди Европейски Съюз да стартира невиждана дисциплинарна процедура против Полша.

" За ръководещата партия " Право и правдивост " изгодата от участието в Европейски Съюз се свежда до платежния баланс, изцяло се подценяват други изгоди като общия пазар, правовия ред, гарантиране на сигурността и други Така че доста елементарно мога да си показва обстановка, при която в случай че един ден Полша се озове измежду чистите платци, полското държавно управление ще реши, че е време да се попитат поляците дали желаят Полша в Европейски Съюз и по-късно ще се работи интензивно, с цел да бъде направено заключението, че е належащо да се сбогуват с участието ", сподели Туск.

Той окачестви също по този начин като " печален ден за всички " решението на Брюксел да задейства Член 7 от Договора на Европейски Съюз поради " систематичните закани " за независимостта на полската правосъдна система от дясното държавно управление на Полша.

Доналд Туск уточни още, че ръководещата партия " Право и спаведливост " има доста общи цели и сходни визии с Русия. Той въпреки всичко даде вяра, че може да се откри компромисен излаз от обстановката, като се отхвърлят квалифицираните промени в правосъдната система.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР